|   Home  |   Boodschappen vd Engelen  |   Engelen dagkaart  |   Orakel vd Aartsengelen  |   Aartsengelen kaarten  |   Contact |   Webwinkel 
   


Een Schare Engelen - De Caduceus

De Caduceus: het helende symbool van Rafael.

De kaart van aarding, integratie en balans in tegenstrijdigheden.

De Caduceus van Rafael wordt ook afgebeeld met Hermes Trismegistus. De Caduceus staat voor aarding en integratie (de wijsheid van lucht/ Hogere Zelf die zich samenvoegt met de wijsheid van aarde/ Lagere Zelf), plus het in evenwicht brengen van onze tegenstrijdigheden.

De gouden en de zilveren slang vertegenwoordigen respectievelijk mannelijke en vrouwelijke energie, terwijl de punten waar de slangen de staf zelf kruisen de chakra's symboliseren vanaf de wortel tot hete Derde Oog.

Deze kaart zegt dat u uzelf moet aarden, in evenwicht moet komen en integreren met het geheel. U kunt dit doen door uw palmen boven uw hoofd tegen elkaar te drukken zodat er een omgekeerde piramide ontstaat. Roep Rafaƫl en vraag hem te komen van Zon en Hemel naar Aarde en Maan door de caduceus via uw kruin en ruggengraat in de Aarde te plaatsen.

Vraag of de caduceus u verbindt met het kristallen hart van Moeder Aarde waar de heilige vlam brandt. Laat gouden zonne-energie en zilveren maanenergie omlaag stromen tot het bij de heilige vlam komt en wordt opgeladen.

Visualiseer dat de tweelingvlam langs de caduceus omhoog komt en een evenwicht tot stand brengt tussen uw tegenpolen, links en recht, zilver en goud, mannelijk en vrouwelijk, Zon, Maan en Aarde, tot de vlam het chakra bij uw Derde Oog bereikt. Laat uw palmen zakken en zeg 'Namaste' om Rafael te bedanken voor zijn hulp.

De Heilige Vlam van de Feniks
'Een Schare Engelen' bestaat uit vier arcana's van twaalf kaarten. Deze kaart komt uit de vierde arcana: De Heilige Vlam van de Feniks.

Net als de Feniks symboliseert dit arcanum tijdloosheid. In de cyclus van de eeuwigheid vormt een einde een nieuw begin. Wat u hier leert, zal u, na verloop van tijd, terugvoeren naar de Regenboogkaarten om weer helemaal opnieuw te beginnen, maar dan vanaf een hogere springplank.

Dit is een arcanum met oude symbolen, die wijzen op een specifieke behoefte om uzelf te helen of een wending die uw leven in de toekomst kan nemen. De symbolen communiceren met u op verschillende niveaus en brengen u in contact met uw hogere zelf.

Copyright - Privacybeleid